Hyviä matkakohteita metallimusiikin ystäville

Suomi on metallimusiikkiin mieltyneille ihmisille erinomainen matkakohde. Kun menojalkaa alkaa vipattaa ja tekee mieli lähteä katsomaan maailmaa, on luonnollisesti hyvä miettiä etukäteen sopivat kohteet, joissa on mahdollista viihtyä metallimusiikin parissa. Katso artikkelistamme listat mielenkiintoisista kohteista ja ammenna niistä inspiraatiota!

Berliini, Saksa

Saksan kiehtovana pääkaupunkina tunnettu Berliini on tunnettu juhlien ja musiikkien kehtona. Siellä kohtaavat kaikenikäiset ja -maalaiset ihmiset, joita yhdistää into nauttia tunnelmasta ja tutustua erilaisiin musiikkityyleihin. Klassikkokohde pitää sisällään uskomattoman määrän erilaisia baareja ja klubeja, jotka ovat erikoistuneet tiettyihin musiikkityyleihin. On mahdotonta kuvitella edes ajatuksen tasolla, ettei heviin mieltynyt viihtyisi tässä kaupungissa, joka on saanut tunnustusta roolistaan maailman toiseksi parhaana bilekaupunkina.

Berliinissä ollessa kannattaa yrittää käydä katsomassa esimerkiksi kulttimaineessa olevan Rammsteinin keikkaa, jossa tunnelma tiivistyy ylimmilleen. Suomalaisyhtyeet ovat olleet aikanaan niin ikään kovassa nosteessa, minkä johdosta Him ja Nightwish ovat tuttuja lähes jokaiselle musiikista kiinnostuneille. Tällä hetkellä tunnetuimman suomalaisartistin paikkaa lienee Sunrise Avenuesta tutun Samu Haberin hallussa, sillä hän on tuttu näky saksalaisissa viihdeohjelmissa.

Los Angeles, Yhdysvallat

Kaliforniassa sijaitseva Los Angeles on viihdemaailman keskus, jonne tuhannet viihdeurasta haaveilevat nuoret matkaavat vuosittain kokeilemaan onneaan Hollywoodissa. Luovat alat ovat luonnollisesti mahdollistaneet sen, että tarjontaa riittää myös esiintymispaikkojen puolesta. Tämä enkelten kaupunkina tunnettu kohde pitää sisällään lukuisia yökerhoja, joissa niin uraansa aloittelevat muusikot kuin alan tunnetuimmat nimetkin. Tarjontaa on niin paljon, että matkaaja voi vain kävellä ympäri kaupunkia, pitää silmät auki ja katsoa, mistä hän löytäisi itselleen mieluisan paikan.

Los Angelesin vetovoimaa lisää kaunis sää, joka on aurinkoinen ympäri vuoden. Se on tunnettu loisteliaasta ravintolakulttuurista, pitkistä hiekkarannoista sekä jännittävistä nähtävyyksistä. Musiikillisen elämyksen vastapainoksi voi siis kohdata muita mielenkiintosia asioita.

Agra, Intia

Intia ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen metallimusiikkiin mieltyneen ykköskohteena, mutta se on kuitenkin erinomainen vaihtoehto. Taj Majalin ympärille rakennettu kaupunki tarjoaa hiljaisuutta ja tilaa omille ajatuksille. Intia on tunnettu myös erinomaisista joogakouluista, joissa pääsee keskittymään kaikessa rauhassa itseensä ja omaan olemiseensa. Majoitu Agrassa ja heittäydy hetken vietäväksi.

Mikä olisikaan parempi tapa kruunata tämä rauhoittava kokemus kuin kuunnella omaa suosikkiaan ja laittaa metallimusiikki soimaan suoraan korvaan? Tällä tavalla on mahdollista viettää lomaa ja nauttia olemisesta sekä omasta läsnäolostaan täysin uudella tavalla. Kaiken kruunaa kaunis paikallinen sää!