Vuoden 2016 parhaat metallikappaleet

Vuoden 2017 ollessa hyvässä vauhdissa on hyvä katsastaa mitä viime vuosi 2016 piti sisällään metallimusiikin rintamalla ja poimia muutama helmi runsaasta tarjonnasta

Winter Bane – Abbath

Ennenkuin edes aloitetaan puhumaan Abbathista niin käsitellään pois alta se tosiseikka, että kädenvääntöä entisen bändinsä Immortalin kanssa harrastanut Abbath päätti jatkaa omalla nimellään kun kiista siitä saako Abbath lailliset oikeudet bändin nimeen kääntyi Abbathin tappioksi. Se, onko lopputulos oikein Abbathin kannalta jakaa mielipiteet vähintäänkin kahtia. Joku voisi sanoa, että Abbath on Immortal ja Immortal on black metal eikä hirveän väärässä olisi siinäkään. Abbath teki lähes kaiken työn Immortalin viimeisellä levyllä ”All Shall Fall”:illa ja jatkaa samaa linjaa omalla nimellään tarjoillakseen kansalle parasta mitä genre tarjoaa ja vieläpä parhaaseen aikaan sillä levy pullahti ulos tammikuussa. Talvi on parasta aikaa kuunnella Immortalia ja Abbath tarjoaa synkkyyteen parhaan soundtrackin!

Raise Your Horns – Amon Amarth

Ruotsalaisten death metal -viikinkien virallinen musiikkivideo Raise Your Horns -kappaleesta joka löytyy herrojen uusimmalta levyltä ”Jomsviking” on visuaalista herkkua kaikille metallipäille sillä videolla vierailee käsittämätön määrä metallimusiikin staroja cameo-rooleissa kuten King Diamond, Slayerin, Disturbedin, Behemothin, Nightwishin sekä Machine Headin jäseniä. Lisäksi videolla parveilee metallimusiikin ulkopuolisia kuuluisuuksia. Biisi itse kuuluu koko levyn mukana kokonaisuuteen joka kertoo, Bändin tyylille uskollisena, tarinan rakkaudesta ja kostosta sijoittuen palkkasoturiviikinkien maailmaan.

The Moth – Death Angel

Vuonna 1982 perustettu vanhan liiton trash-jyrä Death Angel henkii San Franciscon Bay Arean henkeä jo kolmea vuosikymmentä. Siinä missä muut saman alueen bändit joko kuolivat pois grungeaallon pyyhkiessä niillä lattiaa tai menestyivät isosti (joo, Metallica) Death Angel on onnistunut sinnittelemään uskollisten fanien ansiosta yli vaikeidenkin aikojen. Ja mikäs on sinnitellessä kun musiikki on näin hyvää. Bändin uuden albumin ”The Evil Dividen” avausraita ”The Moth” koko albumin ohella potkii jälleen sitä samaa raivoa ja paloa sekä partaveitsen terävää trashia kuin debyyttialbumillaan. Odotus on ollut pitkä ja nyt se palkitaan. ”The Moth” on jälleen sitä vanhaa hyvää Death Angelia mutta hieman modernisoidusti.

Insane – Korn

Meidät vanhan hyvän ajan Korn:in ystävät palkittiin ehkä hieman yllätyksellisestikin kun Jonathan Davies tuuttaa ilmoille kuin uudelleen syntyneenä tunnuksenomaisia, vainoharhaiselta vaikuttavia lyriikoitaan. Korn:in uusi materiaali on kuin bändi olisi keksinyt uudelleen jo itse keksimänsä nu-metal genren. Äärimmäisen alas viritetyt kitarat ja Daviesin murinat ja karjumiset tuovat mieleen ne aivan ensimmäiset Korn-kokemukset nimikkodebyytin sekä ”Life is Peachyn” ohella. Korn on tullut takaisin.

Moth into Flame – Metallica

Metallica on kuluvan vuosikymmenen ja puolet edellisestä kulkenut vailla selkeää suuntaa, tai suunta on ollut ja se on ollut alaspäin jollei ihan kelvollista ”Death Magnetic” -levyä lasketa. Kaikki Lou Reed- kokeilut ja pitkäsoittojen julkaisemisen puute on nakertanut pitkänlinjan Metallica-fanin uskoa vanhaan suosikkibändiinsä. Vaikka usko oli koetuksella niin ”Uusi” metallica basistinsa Rob Trujillon ohella on saanut hienosti konseptinsa kasaan ja bändin uutuuslevy ”Hardwired… To Self Destruct” on kuin, vaikka kliseiseltä kuulostaakin, uudestisyntyminen. Bändi potkii levyllä jälleen vanhaan tapaan ja ”Moth into Flame” kuulostaa jälleen trashiltä, Metallican trashiltä. Jamesin kellontarkka komppi sekä sopivan vihaisesti syljetyt lyriikat huokuvat sitä kunnon Metallicaa mihin fanit aikoinaan ihastuivat.